Гірський годжі являє собою повзунковий чагарник, що прийшов до нас із Тибету. Його гілки дуже тонкі та повністю покриті дрібними колючками. Лоза може досягати довжини до 5 м. Квітує рослину фіолетово-рожевими кольорами.
Достигання плодів настає в жовтіллі та триває до середини осені. Один кущ за сезон може зіпсувати до 7 кг ягід.
Плоди виростають не особливо великих розмірів. Довжина однієї ягідки становить приблизно 1 см. Офарбовані вони в червоний колір.
М'якоть плодів дуже соковита, на смак кисло-солодка, без наявності гіркоти та терпкості. Однак, у сирому вигляді ягоди годжі в жодному разі їсти не можна! Це пов'язано з наявністю в них біологічно активних речовин, здатних викликати отруєння. З них готують настої та корисні відвари. Також їх вживають у сухому вигляді.
Сорт належить до морозостійких.
Користувацькі характеристики | |
---|---|
Смак плода | Висока |
Вік саджанців | висока |
Життєва форма | Закрита коренева система |
Культура | Трирічний |
Морозостійкість | Гірський |
Достигання | кисло-солодкий |
Сорт | Плодові чагарники |
Способ упаковки | Саджанці |
Транспортабельність | Червоний |
Урожайність | середина липня |
Колір плода | Годжі |
- Ціна: 278 ₴